Dispositivi & accessori
Galaktoboureko
Prep. 20min
Totale 1h 35min
8 portions
Ingredienti
Syrup
-
caster sugar120 g
-
water60 g
-
lemon rind thinly peeled½
-
freshly squeezed lemon juice20 g
-
ground cinnamon1 pinch
-
whole cloves1 tsp
-
cinnamon quills2 - 3
Custard
-
unsalted butter plus extra to grease and 125 g melted, to brush½ tsp
-
egg yolks3
-
caster sugar90 g
-
fine semolina90 g
-
milk750 g
-
natural vanilla extract1 tsp
-
filo pastry7 sheets
Difficoltà
media
Valori nutritivi per 1 portion
Sodio
132.1 mg
Proteine
6.5 g
Calorie
1156.9 kJ /
276.5 kcal
Grassi
5.9 g
Fibre
1.2 g
Grassi saturi
2.9 g
Carboidrati
50.2 g
Vuoi preparare questa ricetta?
Questa e altre 100 000 ricette ti aspettano!
Registrati gratis Ulteriori informazioniPresente anche in
Thermomix® Everyday
68 ricette
Australia e Nuova Zelanda
Australia e Nuova Zelanda
Ti potrebbe interessare anche...
Kourabiedes (Greek moon biscuits)
1h
Portuguese Bread (Pão de água)
3h 45min
Lime and coconut mini bundts
40min
Whole banana ice cream with bread praline and corn spun toffee (Kane Pollard)
11h 20min
Sous vide steak with bean puree and chimichurri (Diabetes)
2h 10min
Lemon Myrtle Baklava (Mark Olive)
3h 20min
Crêpes
1h 15min
Milanese risotto
25min
Rizogalo (Greek rice pudding)
1h 10min
Keftedes (meatballs)
2h 30min
No fail béchamel
15min
Quick béchamel sauce
15min