Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 400 g warzyw, mieszanych, np. selera, marchewki, cebuli, pokrojonych na kawałki
- 3 ząbki czosnku
- 50 g oliwy z oliwek
- 1600 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego, podzielonego na kawałki
- 1000 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
200
g czerwonego wina
o 200 g białego wina - 2 łyżeczki cukru (opzionale)
- 4 łyżeczki soli
- 1 - 2 łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 2 - 4 łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych (opzionale)
- Valori nutritivi
- per 1 porcję
- Calorie
- 1905 kJ / 455.3 kcal
- Proteine
- 25.9 g
- Carboidrati
- 11.5 g
- Grassi
- 33.7 g
- Grassi saturi
- 28.3 g
- Fibre
- 2.7 g
- Sodio
- 937.4 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Pomidorowa zupa minestrone z kurczakiem
50min
Spaghetti Bolognese
40min
Pomidorowa z makaronem
35min
Pulpety w sosie pomidorowym z makaronem
45min
Zupa jarzynowa; Indyk w sosie z suszonych pomidorów z ziemniakami i brokułami
50min
Sos boloński
55min
Zupa kalafiorowa; Makaron z chorizo i papryką
35min
Makaron w sosie pomidorowym z chorizo i oliwkami
30min
Sos pomidorowy z mięsem (ragù)
1h 30min
Pulpety w sosie pomidorowym z purée ziemniaczanym
1 Std. 40 Min
Pulpety w sosie pomidorowym z purée ziemniaczanym (z osłoną noża miksującego)
1h 20min
Makaron w sosie bolońskim
40min