
Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 1000 g wody
- 3 - 4 ziarna ziela angielskiego
- 2 liście laurowe, suszone
- 200 g wołowiny pokrojonej na kawałki
- 200 g filetów z piersi indyka, bez skóry i kości pokrojonych na kawałki
- 200 g steku z karkówki, bez kości pokrojonego na kawałki
- 200 g surowego boczku, bez kości, bez skóry pokrojonego na kawałki
- 200 g warzyw, mieszanych (marchewki, korzenia pietruszki, cebuli), pokrojonych na kawałki
- 10 g grzybów, suszonych krajanki (maślaków, podgrzybków lub borowików), tylko kapelusze
- 200 g wątróbki drobiowej pokrojonej na większe kawałki
- 1 bułka sucha (ok. 60 g)
- 1 łyżeczka soli
- ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka majeranku, suszonego
- ¼ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
- 3 jajka
- masło do posmarowania formy
- bułka tarta do posypania formy
- Valori nutritivi
- per 1 porcję
- Calorie
- 116.4 kcal / 486.9 kJ
- Proteine
- 8.6 g
- Grassi
- 7.9 g
- Carboidrati
- 2.6 g
- Fibre
- 0.5 g
- Grassi saturi
- 2.9 g
- Sodio
- 161.8 mg