Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 250 g cashews (raw or roasted)
- boiling water, for soaking
Cake
- olive oil spray, for greasing
- 2 oranges (approx. 350 g), organic
- 100 g sesame seeds, toasted
- 80 g Rapadura sugar (see Tips)
- 110 g macadamia oil
- 280 g banana (approx. 3 bananas), cut into pieces
- 100 g pitted Medjool dates
- 3 eggs
- 150 g self-raising flour
- 50 g plain flour
- ½ tsp bicarbonate of soda
- ¼ tsp ground cardamom
- 2 tsp natural vanilla extract
Cashew cream icing
- 30 g lemon juice
- 80 g coconut cream
- 20 g tahini (optional - see Tips)
- 1 tsp natural vanilla extract
- 2 - 3 tbsp honey, to taste, plus extra for drizzling (see Tips)
- nigella seeds, for sprinkling (optional)
- 1 banana, cut into slices, for decorating
- Valori nutritivi
- per 1 portion
- Calorie
- 2014.1 kJ / 479.5 kcal
- Proteine
- 10.5 g
- Carboidrati
- 45.3 g
- Grassi
- 27.9 g
- Fibre
- 6 g
Nelle collection
Ricette alternative
Raw carrot cake
5h 30min
Mango cheesecake
6h 35min
Apple cake
1 godz.
Vegetable soup, eggs en cocotte with spinach
1 godz.
Mushroom soup
30 min
Pizza dough with a trio of toppings
2 Std. 10 Min
Apple, rhubarb and goji berry crumble with vanilla cashew cream
50min
Banana cupcakes with peanut butter frosting
1 godz.
Coconut butter cake
1 godz.
Café-style banana bread
1h 45min
Banana, walnut and date loaf
55min
Whole orange cake with spiced syrup
2h 20min