Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
Ciasto
- 300 g mąki pszennej
- 180 g jajek (3 szt., rozm. M)
- 20 g oliwy z oliwek extra vergine
Farsz
- 500 g miąższu dyni, pokrojonego na 2-3 cm kawałki
- 150 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 1 żółtko
- ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
- 1 szczypta soli, plus dodatkowa ilość do gotowania cappellacci
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- mąka pszenna, do oprószenia blatu
- woda, ilość do gotowania cappellacci
- Valori nutritivi
- per 1 sztukę
- Calorie
- 198.5 kJ / 47.4 kcal
- Proteine
- 2.5 g
- Carboidrati
- 5.4 g
- Grassi
- 1.9 g
- Fibre
- 0.4 g
Nelle collection
Ricette alternative
Empanadas z topinamburem i serem cheddar
1h 30min
Pierogi z kaszą gryczaną, brokułami i twarogiem
1h 40min
Makaron z sosem dyniowym i ciecierzycą
30 min
Pierogi z kaszą gryczaną i serem feta
1h 30min
Gnocchi buraczane
30 min
Różowe pierogi z kozim serem i ziemniakami
1h 30min
Pierogi z grzybami i karpiem
2 godz. 35 min
Kopytka marchewkowe z masłem cynamonowym
40min
Dyniowe mac'n'cheese
50min
Dyniowe bułeczki śniadaniowe
1h 50min
Pierogi z kaszą jaglaną Mieczysławy Matkiewicz
1h 45min
Gnocchi dyniowe z sosem ziołowo-chrzanowym
1h 30min