Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 50 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 2 ząbki czosnku
- 20 g masła
- 200 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
- 150 g liści rzodkiewki (z 3 pęczków), pokrojonych na kawałki
- 750 g wody
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
o 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu, mielonego
- 600 g rzodkiewek (z 3 pęczków)
- 150 g śmietany, 12% tłuszczu
- Valori nutritivi
- per 1 porcję
- Calorie
- 739 kJ / 176.5 kcal
- Proteine
- 5.9 g
- Carboidrati
- 22 g
- Grassi
- 9.8 g
- Fibre
- 6.2 g
Nelle collection
Ricette alternative
Rozgrzewająca zupa z boczkiem i jarmużem
50 min
Chłodnik pomidorowy
30min
Krem z młodej kalarepy z olejem koperkowym
50 min
Chłodnik z pora, selera i ziemniaków (Vichysoiss)
50 min
Dolnośląska zupa dziewięciozielna
30min
Kalarepy faszerowane mięsem z indyka
1 Std. 25 Min
Zupa z kalarepy
1h
Zupa z pokrzyw
40min
Krem z topinamburu z kindziukiem
55 Min
Zupa krem z jarmużu
30min
Zupa jabłkowo-selerowa
40min
Zupa krem z zielonego ogórka
25min