Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
Batbout dough
- 320 g water
- 2 tbsp sugar
-
20
g fresh yeast
o 1 heaped tsp dried instant yeast (8 g) - 10 g olive oil, plus extra for greasing
- 250 g plain flour
- 80 g wholemeal wheat flour
- 240 g durum wheat semolina
- 1 ½ tsp salt
Lamb meatballs
- olive oil, for greasing and frying
- 4 garlic cloves
- 5 - 6 sprigs fresh mint, leaves only, to taste
- 600 g lamb meat piece, sinew free, boneless, cut in cubes (2 cm)
- 2 ½ tsp hot paprika powder
- 2 tsp ground cumin
- 1 ½ tsp salt
- 1 tsp ground cayenne pepper
- ¼ tsp ground black pepper
- 6 - 7 sprigs fresh parsley, leaves only, to taste
- 600 g canned chopped tomatoes
- 200 g water
- 20 g sunflower oil
- Valori nutritivi
- per 1 portion
- Calorie
- 4263 kJ / 1018 kcal
- Proteine
- 46 g
- Carboidrati
- 111 g
- Grassi
- 41 g
- Fibre
- 11 g
Nelle collection
Ricette alternative
Moroccan Lamb Meatballs with Batbout Flatbreads
1 Std. 35 Min
Jack-O-Lantern Ice Cream Bowls
50min
Salmon, quinoa, feta and mixed vegetable salad
50min
Chicken galantine with dill yoghurt
3h 25 min
Spelt and chicken salad
1h 15min
Salmon with Lemon Hollandaise, Asparagus and Rice (Metric)
45 min
Almond Briouats with Honey and Sesame Seeds
2 godz.
Semolina pancakes (Beghrir)
1h
Middle eastern stuffed chicken
2h 25min
Meatballs in a rich tomato sauce (daoud basha)
1h
Couscous with lamb and vegetables
50min
Gratin dauphinois
50min