Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 200 g sera gouda, pokrojonego na kawałki
- 90 g cebuli, przekrojonej na pół
- 2 ząbki czosnku
- 150 g pieczarek, pokrojonych w ćwiartki
- 20 g oleju słonecznikowego
- 650 g cukinii, pokrojonej na kawałki
- 600 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
o 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
- ¼ - ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Valori nutritivi
- per 1 porcję
- Calorie
- 729 kJ / 174 kcal
- Proteine
- 12 g
- Carboidrati
- 6 g
- Grassi
- 12 g
- Grassi saturi
- 5 g
- Fibre
- 2 g
- Sodio
- 768 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Zupa krem z pieczarek i cukinii
50 min
Zupa selerowa aksamitna
25 min
Zupa krem z pieczarek
20min
Sałaciorka
50 min
Zupa maślankowa z fasolką szparagową
45 min
Zupa krem z kaszy jaglanej i kukurydzy
40 min
Zupa serowo-kalafiorowa
30 min
Zupa krem z pora z serem
30 min
Zupa krem z soczewicy z kurkumą
40 min
Zupa krem z porów
30 min
Zupa serowa z porem
30 min
Zupa kalafiorowa
30 min