Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 350 g kapusty włoskiej, bez twardych części, pokrojonej na 5 cm kawałki
- 30 g masła
- 350 g ziemniaków, pokrojonych w 1,5-2 cm kostkę
- 250 g kiełbasy wieprzowej, wędzonej np. śląskiej, toruńskiej, pokrojonej w 5 mm plastry
- 900 g wody
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ½ łyżeczki kminku, mielonego
- 1 łyżeczka majeranku, suszonego
- ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej (opzionale)
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
o 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
- Valori nutritivi
- per 1 porcję
- Calorie
- 1138.4 kJ / 272.1 kcal
- Proteine
- 8.9 g
- Carboidrati
- 17.3 g
- Grassi
- 19.2 g
- Grassi saturi
- 7.7 g
- Fibre
- 3.9 g
- Sodio
- 678.1 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Kartoflanka
55 min
Zupa kalafiorowo-ziemniaczana z kabanosami
40 Min
Kapuśniak kaszubski
45 min
Zupa grochowa
1h
Kapuśniak
50min
Kapuśniak z młodej kapusty
40 Min
Rozgrzewająca zupa z boczkiem i jarmużem
50min
Zupa ziemniaczana
1h
Wegetariański kapuśniak z białej kapusty
40 Min
Kujawska zupa z brukwi
1h 30 min
Zupa caldo verde
45 min
Kapuśniak zabielany z ziemniakami
1h