Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 300 g sera żółtego, pokrojonego na kawałki
- 200 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 400 g majonezu
- 150 g jogurtu naturalnego
- 40 g musztardy
- ¼ - ½ łyżeczki soli
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 400 g wody
- 3 jajka
- 250 - 300 g czerwonych buraków, gotowanych, pokrojonych na kawałki
- 4 - 6 filetów ze śledzi, solonych, a'la Matjas, odsączonych z zalewy, uprzednio namoczonych w wodzie, pokrojonych na 3 cm kawałki
- 250 - 300 g ziemniaków, ugotowanych, pokrojonych na kawałki
- 200 - 250 g marchewki, ugotowanej, pokrojonej na kawałki
- 80 - 100 g ogórków kiszonych, pokrojonych na kawałki
- Valori nutritivi
- per 1 porcję
- Calorie
- 3096.4 kJ / 740.1 kcal
- Proteine
- 29.8 g
- Carboidrati
- 15.1 g
- Grassi
- 61.9 g
- Grassi saturi
- 15.8 g
- Fibre
- 2.9 g
- Sodio
- 832.5 mg
Ricette alternative
Pulpety z karpia w galarecie
4h 10min
Karp na słodko w galarecie
7h 35min
Korzenny śledź z jabłkiem
2h 30min
Śledzie po kaszubsku
13 godz. 45 min
Hekele
2 Std. 40 Min
Roladki z szynki w galarecie z krojonymi warzywami (TM6)
3h 50min
Śledzie w sosie musztardowym
10h 15min
Kurczak w galarecie
3h
Śledzie w kożuchu
1h
Śledzie w śmietanie i ziemniaki w mundurkach
1h 25min
Jajka z farszem pieczarkowym
55min
Ryba po grecku
45 min