Dispositivi & accessori
Chana Masala
Prep. 10min
Totale 45min
4 portions
Ingredienti
-
garlic cloves3
-
fresh green chillies halved, deseeded if desired2
-
fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)25 g
-
vegetable oil15 g
-
onions quartered100 g
-
ground coriander2 tsp
-
ground cumin2 tsp
-
Kashmiri chilli powder2 tsp
-
ground turmeric½ tsp
-
tinned chopped tomatoes (1 x 400 g tin)400 g
-
250 g dried chickpeas, soaked overnight, then boiled for 45 minutes until tendercooked chickpeas (drained weight)600 g
-
water300 g
-
fine sea salt2 tsp
-
garam masala1 tsp
-
lemon juice1 Tbsp
-
fresh coriander leaves chopped, for garnishing5 g
Difficoltà
facile
Valori nutritivi per 1 portion
Sodio
996 mg
Proteine
33.3 g
Calorie
2780 kJ /
664.5 kcal
Grassi
13.7 g
Fibre
21.5 g
Grassi saturi
1.3 g
Carboidrati
107.3 g
Vuoi preparare questa ricetta?
Questa e altre 100 000 ricette ti aspettano!
Registrati gratis Ulteriori informazioniPresente anche in
A Taste of India
72 ricette
Regno Unito e Irlanda
Regno Unito e Irlanda
Ti potrebbe interessare anche...
Vegetable Biryani
50min
Palak Paneer
45min
Saag Paneer
13h
Dal Makhani
9h 30min
Aloo Gobi (Bombay Potatoes with Cauliflower)
50min
Tarka Dal
9h 5min
Paneer Makhani
1h
Coconut and Spinach Dahl
50min
Lentil Curry (Dahl)
30min
Coconut Dhal
20min
Chickpea and Tomato Rogan Josh
25min
Indian-spiced Roast Butternut and Chickpea Curry
45min