Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 150 g zielonej soczewicy, suszonej
- 1200 g wody
- 120 g cebuli, pokrojonej na kawałki
- 100 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
- 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 200 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
- 1 łyżka białego octu winnego
- ½ łyżeczki soli
-
3
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
o 3 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l) - 200 g kiełbasy, pokrojonej w plastry (np. Frankfurterki lub Chorizo)
- Valori nutritivi
- per 1 porcję
- Calorie
- 1453.8 kJ / 347.5 kcal
- Proteine
- 18.9 g
- Carboidrati
- 40.5 g
- Grassi
- 13 g
- Fibre
- 6.8 g
Nelle collection
Ricette alternative
Kartoflanka
55 min
Marokańska zupa z ciecierzycy
40 min
Zupa fasolowa z pulpecikami
50 min
Kapuśniak
50 min
Zupa z czerwoną soczewicą
45 min
Rozgrzewająca zupa z boczkiem i jarmużem
50 min
Barszcz ukraiński
1h 35 min.
Gulasz ziemniaczany
1 godz. 10 min
Zupa z zielonej soczewicy i papryki
40 min
Zupa fasolowa z oliwą pietruszkowo-cytrynową
50 min
Prowansalska zupa warzywna z domowym pesto
1h 15min
Zupa caldo verde
45 min