Rosalinda Tart (Fancy Pineapple Tart)
TM6 TM5

Rosalinda Tart (Fancy Pineapple Tart)

5.0 (3 valutazioni )

Ingredienti

Pineapple jam

  • 1500 g pineapple (approx. 2 pineapples), peeled, core removed, cut in cubes (2 cm)
  • 150 g sugar
  • 1 cinnamon stick
  • 2 cloves
  • 2 pandan leaves, tied into knot

Tart pastry

  • 250 g butter, cold, cut in cubes (1 cm)
  • 15 g caster sugar
  • 375 g all-purpose flour
  • 10 g cornflour (starch)
  • 10 g custard powder
  • 1 tbsp condensed milk (see tips)
  • 2 tbsp cold water
  • 1 egg, lightly beaten

Royal icing

  • 200 g white sugar
  • 1 egg white
  • 1 tsp cornflour (starch)
  • ¼ tsp lemon juice
  • 1 - 2 drops green food colouring
  • sugar flower

Valori nutritivi
per 1 piece
Calorie
287 kJ / 69 kcal
Proteine
1 g
Carboidrati
11 g
Grassi
3 g
Grassi saturi
2 g
Fibre
0 g
Sodio
22 mg

Ti piace quello che vedi? Questa e 80 000 di altre ricette ti stanno aspettando!

Registrati gratis

Registrati per una prova gratuita di 30 giorni e scopri il tesoro di ricette Cookidoo®, senza alcun impegno.

Ulteriori informazioni

Ricette alternative