![Middle Eastern planked salmon Middle Eastern planked salmon](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2dd52583-3564-4d4b-9dee-522b1dbbf19c/Derivates/b0bcbffb-9640-4396-86f3-495da4ef1527.jpg)
Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- water, for soaking
Pomegranate and parsley topping
- 50 g red wine vinegar
- 2 tbsp caster sugar
- 2 tsp salt
- 100 g water
- ½ red onion, cut into thin slices
- 5 sprigs fresh flat-leaf parsley, roughly chopped
- ½ pomegranate, arils only
Preserved lemon dressing
- 1 piece preserved lemon
- 170 g natural yoghurt
- 2 tbsp olive oil
- 2 tbsp water
- ground black pepper, to season
- 1 tsp caraway seeds
Salmon and potatoes
- 800 - 900 g fresh boneless salmon fillet
- 2 - 3 tsp za'atar, plus extra to season (see Tips)
- olive oil, for drizzling
- 800 g water
- 8 - 12 new baby potatoes
- 50 g slivered almonds, toasted
- Valori nutritivi
- per 1 portion
- Calorie
- 3436.8 kJ / 818.3 kcal
- Proteine
- 56.8 g
- Carboidrati
- 29 g
- Grassi
- 51.7 g
- Grassi saturi
- 9.7 g
- Fibre
- 6.5 g
- Sodio
- 1348.2 mg
Ricette alternative
Sweet and Spicy Beef Short Ribs with Polenta
4sa 25 dk
Celeriac remoulade (Thermomix® Cutter, TM6)
10 min
Turkish eggs (Cilbir) on Greek yoghurt, served with toast and green salad
30min
Cedar-wrapped pork with rosemary
40 min
Everyday gourmet butter
35 min
Espresso Martini
5 Min
Peach Bellini
5 Min
Pea shakshuka with bacon dust
55 min
Strawberry and Ginger Spritz
15 min
Sunday lamb roast
1h 55 min
Leftover Vegetable Houmous
10 min
Piña colada
5 Min