Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
Bulgur mixture
- 150 g red onion, cut into halves and finely sliced
- 350 g water, plus extra to soak
- 1 pinch sea salt, plus extra to taste
- 1 tsp ground cumin
- ½ tsp ground turmeric
- 2 tsp harissa paste
- 2 pieces orange zest, no white pith
- 70 g olive oil
- 200 g bulgur
- 1 - 2 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1 orange, peeled and cut into quarters
- 20 g balsamic vinegar
- 1 - 2 pinches ground black pepper, plus extra to taste
- 2 tsp caster sugar
Salad
- olive oil spray, to fry
- 2 baby eggplants, cut into halves lengthways, flesh scored
- 180 g haloumi, cut into slices (1 cm)
- 80 g shelled pistachios
- 10 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 6 sprigs fresh mint leaves
- 1 pomegranate, arils only (see Tips)
- 60 g fresh baby spinach
- Valori nutritivi
- per 1 portion
- Calorie
- 2742.4 kJ / 653 kcal
- Proteine
- 22.6 g
- Carboidrati
- 50.6 g
- Grassi
- 37.6 g
- Grassi saturi
- 9.1 g
- Fibre
- 12.9 g
- Sodio
- 1571.1 mg
Ricette alternative
Bean and broccoli fritters with mango salad (Diabetes)
25 min
Super Green Pasta (Darren Robertson)
30 min
Grilled Courgette Salad with Lemon Basil Dressing (TM6)
35min
Tuna nicoise salad (gut health)
1h 15min
Warm bulgur salad with orange dressing
40 Min
Roasted Aubergine Salad with Tahini Dressing
45 min
Eggplant and ricotta involtini
1h 20 min
Miso Mushroom Toast with Tahini Yogurt
45 min
Hasselback beetroot salad with macadamia cream
1h
Spinach and paneer curry (Diabetes)
50min
Beetroot, Apple and Goat's Cheese Quinoa Salad
30 min
Warm zucchini salad with basil lemon dressing (Thermomix® Cutter, TM6)
20 min