Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 12 large whole green prawns
- 20 g peanut oil
- 10 g sesame oil
- 1 fresh long red chilli, trimmed and cut into halves
- 3 garlic cloves
- 5 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces
- 100 g carrot, cut into pieces
- 100 g celery (approx. 2 stalks), cut into pieces
- 50 g fresh ginger, peeled
- 2 stalks lemongrass, trimmed, white part only, cut into pieces
- 30 g tomato paste
- 4 lemon myrtle leaves or 1 tsp dried lemon myrtle
- 3 fresh kaffir lime leaves
- 12 sprigs fresh coriander, roots only (approx. 25 g) and leaves set aside
- 15 g fresh basil leaves
- 1000 g liquid fish stock (see Tips)
- 25 g fish sauce (see Tips)
- 50 g palm sugar
- 270 g coconut cream
- 1 tbsp cornflour (see Tips)
- 2 tbsp water
- 4 fresh scallops, in half shells
- Valori nutritivi
- per 1 portion
- Calorie
- 1635.1 kJ / 389.3 kcal
- Proteine
- 19.7 g
- Carboidrati
- 22.2 g
- Grassi
- 24.3 g
- Grassi saturi
- 14.2 g
- Fibre
- 4.1 g
- Sodio
- 1529.7 mg
Ricette alternative
Pipi and squid "paella" (Diabetes, TM6)
45 Min
Dani Valent's Basque cheesecake
2 Std. 10 Min
Sweet and Spicy Beef Short Ribs with Polenta
4h 25min
Pâtè with Riesling
3 Std.
Green mussels in wine and garlic sauce
45 Min
Katsu chicken with cauliflower rice and pickled salad
55 Min
Mediterranean cod with steamed potatoes
50 Min
Easy and Quick Vegetable Pickles
Brak ocen
Beetroot and goat cheese ice cream with crackers
15 godz.
Yellow duck curry (Adam D'Sylva)
26 godz. 25 min
Prawn bisque with lemon myrtle (Andrew Fielke)
55 Min
Seafood bisque
1 Std. 10 Min