Versioni compatibili
Black sticky rice with taro and blue matcha ice cream (Luke Nguyen)
Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
Blue matcha ice cream
- 1 tbsp blue matcha powder (see Tips)
- 3 tbsp hot water
- 3 egg yolks
- 80 g sugar
- 250 g pouring (whipping) cream
Sweetened coconut cream
- 250 g coconut cream
- 1 tsp potato starch
- 1 tbsp caster sugar
Black sticky rice with taro
- 250 g black glutinous rice (see Tips)
- 900 g cold water, plus extra for soaking
- 1500 g boiling water
- 2 tsp salt
- 200 g taro, peeled and cut into cubes (1 cm - see Tips)
- 250 g coconut cream
- 145 g caster sugar
- 1 tbsp sesame seeds, toasted, for garnishing
- 40 g coconut flakes, toasted, for garnishing
- Valori nutritivi
- per 1 portion
- Calorie
- 4713.6 kJ / 1122.3 kcal
- Proteine
- 12.5 g
- Carboidrati
- 124.1 g
- Grassi
- 65 g
- Grassi saturi
- 44.8 g
- Fibre
- 6.1 g
- Sodio
- 1160.2 mg
Ricette alternative
Banh xeo (crispy Vietnamese pancake)
24 Std. 55 Min
Bot chien (rice flour cake) with pickled vegetables
26h 50 min
Pulut panggang (grilled rice packets)
3 godz. 30 min
Fragrant pipis
30min
Banh ran (sesame balls)
25h 30min
Coconut matcha panna cotta
3 Std. 50 Min
Cheese puffs with honeyed goat's cheese
2h 30min
Grand Marnier® soufflé
1h
Miso soup
30min
Mixed mushroom congee with pickled eggs
24h 40min
Baked honey cheesecake
4h 20min
Green tea ice cream (TM6 only)
24 godz. 30 min