Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
Sos musztardowy
- 20 g oleju z pestek winogron
- 15 g octu jabłkowego
- 1 łyżeczka musztardy francuskiej
- ½ łyżeczki soli
- 1 - 2 łyżeczki cukru
Pesto pietruszkowe
- 30 - 40 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
- 40 g migdałów, w płatkach
- 35 - 40 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 1 - 2 ząbki czosnku
- ½ - ¾ łyżeczki soli
- ½ - 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 70 - 80 g oleju z pestek winogron
Carpaccio z kalarepy i jabłka
- 1 jabłko (180-200 g), bez gniazd nasiennych
- 1 kalarepa (160-180 g)
- 4 kromki chleba
- Valori nutritivi
- per 1 porcję
- Calorie
- 1972 kJ / 471 kcal
- Proteine
- 6.6 g
- Carboidrati
- 34.2 g
- Grassi
- 37.1 g
- Fibre
- 5.6 g
Nelle collection
Ricette alternative
Hummus z bobu
1h
Sałatka z jarmużu z burakiem
45min
Kanapki z burakiem i marynowanym śledziem (Smørrebrød)
50 min
Perliczki pieczone z jałowcem
2 Std.
Pesto z jarmużu
25min
Pasta z pieczonego bakłażana
1h 50min
Twarożek z orzechów nerkowca ze świeżymi ziołami
8h 10min
Topinambur po prowansalsku
50 min
Pasta z jarmużu
15min
Surówka z jarmużem i jabłkiem
15min
Carpaccio z gruszki z serem pleśniowym i orzechami (TM6)
15min
Falafele z bobu i cieciorki
50 min