Versioni compatibili
Pulpety z białej kiełbasy w sosie śmietanowo-chrzanowym
Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 5 białych kiełbas, surowych (ok. 500 g)
- 1 - 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka majeranku, suszonego
-
1
łyżeczka lubczyku, suszonego
o 1 łyżeczka natki pietruszki, suszonej - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 10 - 15 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do obtoczenia pupetów
- olej, ilość do smażenia pulpetów
- 40 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 40 - 70 g chrzanu, tartego (patrz wskazówka)
- 400 g śmietany, 18% tłuszczu
- ½ łyżeczki soli (opzionale)
- Valori nutritivi
- per 1 porcję
- Calorie
- 2117.1 kJ / 505.7 kcal
- Proteine
- 14 g
- Carboidrati
- 6.5 g
- Grassi
- 48 g
- Fibre
- 0.6 g
Nelle collection
Ricette alternative
Wielkanocny pasztet jajeczny
1 Std. 5 Min
Greckie klopsiki (Kefthedes)
1 Std. 30 Min
Pulpety z karpia w galarecie
4 Std. 10 Min
Rolada wieprzowa w kapuście z ziemniakami i sosem
1h 20min
Zupa serowa z porem
30min
Kurczak w białym sosie z ryżem (ferkase)
1h
Szary sos polski
10min
Kurczak w sosie miodowym
25min
Chrzanowa zupa krem z awokado i pulpetami
1h 10min
Pulpety z sosem cebulowo-migdałowym
50min
Tarta z nadzieniem żurkowo-jajecznym
1h 45min
Zupa z porem i mięsem mielonym
40min