Versioni compatibili
Sałatka z kalafiorem romanesco, gruszką i serem roquefort
Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 100 g sera roquefort, pokrojonego w ok. 1 cm kostkę
- 300 g wody
- 500 g różyczek kalafiora romanesco
- 300 g gruszek (2 szt.), bez gniazd nasiennych, przekrojonych na pół
- 3 łyżki oleju z orzechów włoskich
- 2 łyżki białego octu winnego
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ½ - 1 łyżeczka soli
- Valori nutritivi
- per 1 porcję
- Calorie
- 958.5 kJ / 228.8 kcal
- Proteine
- 9.1 g
- Carboidrati
- 18.1 g
- Grassi
- 15.6 g
- Fibre
- 4.7 g
Nelle collection
Ricette alternative
Omlet z jarmużem
35 Min
Bliny z musem koperkowym i łososiem
1h 10min
Szpinak z sezamem i sosem sojowym
25min
Sałatka prowansalska z kalmarami
55min
Dorsz z aïoli i warzywami
50min
Sardynki w paczuszkach z sałatką z fasoli szparagowej
1 Std.
Sałatka z owocami morza i sosem porowym
1 Std. 20 Min
Krewetki i kalmary z selerem naciowym
30 Min
Surowa „ricotta” z orzechów macadamia (dieta raw)
24 Std. 15 Min
Dressing z kozim serem
10min
Sałatka z jarmużu z burakiem
45 Min
Brokuł z ciecierzycą w sosie orzechowym
1 Std.