Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 5 - 6 ząbków czosnku
- 6 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 2 łyżeczki soli
- 1 - 2 łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 czubata łyżka majeranku, suszonego
- ½ łyżki estragonu, suszonego
- 75 g daktyli, suszonych, bez pestek
- 1300 - 1400 g surowego boczku, bez kości, bez skóry, 1 płat (ok. 22 x 27 cm, grubość ok. 3 cm)
- 2200 g wody
- Valori nutritivi
- per 1 porcję
- Calorie
- 2923.3 kJ / 698.7 kcal
- Proteine
- 12.5 g
- Carboidrati
- 6.6 g
- Grassi
- 69 g
- Grassi saturi
- 25.1 g
- Fibre
- 0.7 g
- Sodio
- 516.5 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Kaczka z jabłkami, kluski ziemniaczane i surówka z kapusty ze śliwkami
2 godz. 50 min
Karp w migdałowej panierce
1h 40min
Rolada z karkówki z grzybami
2h 35min
Schab z Varomy
3h 40min
Rolada drobiowo-wieprzowa z ziołami
4h 15min
Roladki schabowe zawinięte w boczek z sosem śliwkowym
1h 25 min
Szynka w cieście chlebowym
101 godz.
Pasztet wieprzowy zawinięty w boczek
8 Std. 50 Min
Kaczka nadziewana farszem mięsno-grzybowym
3h 40min
Schab chrzanowy
2h 30min
Baleron z karkówki
50 godz. 30 min
Schab gotowany na parze
1 Std. 50 Min