Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 5 - 6 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 350 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 50 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 100 g masła, pokrojonego na kawałki
- 45 g mąki pszennej
- 280 g wody
-
2
łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
o 2 kostki bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszone - 4 gałązki bazylii, świeżej
- 4 gałązki tymianku, świeżego
- 2 liście laurowe, suszone
- 10 ziaren pieprzu czarnego
- ½ łyżeczki soli
- 450 g czerwonego wina, Bordeaux
- 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- Valori nutritivi
- per 1 porcję
- Calorie
- 1091.6 kJ / 260.9 kcal
- Proteine
- 2.8 g
- Carboidrati
- 19.3 g
- Grassi
- 13.8 g
- Grassi saturi
- 8.6 g
- Fibre
- 2.6 g
- Sodio
- 374.2 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Salsa brava - pikantny sos pomidorowy
5 λεπτ.
Klopsy królewieckie
2hod. 10min
Sos cebulowy (sos soubise)
30min
Salsa balsamiczna z burakiem
1sa 20 dk
Sos romesco
1h 25min
Risotto po mediolańsku
30min
Sos salvitxada
1h 25min
Zupa warzywna i jajka w kokilkach ze szpinakiem
1sa
Sos maślany (sos beurre blanc)
35 dk
Marynata winna
15 dk
Sos serowy roquefort
20min
Sos myśliwski (sos chasseur)
50 dk