Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 40 g dried shiitake mushrooms
- boiling water, for soaking
- 2 stalks fresh lemongrass, tough outer layer removed, cut into pieces (2 cm)
- 2 bunches fresh coriander (bunches cut into thirds), plus extra leaves for garnishing
- 3 - 6 fresh bird's eye chillies, trimmed, deseeded if preferred and cut into halves (see Tips)
- 3 fresh kaffir lime leaves
- 1 fresh tomato (approx. 150 g), cut into quarters
- 2 cm piece fresh ginger, peeled and cut into pieces (1 cm)
- 3 garlic cloves
- 2 cm piece fresh galangal, peeled
- 70 g eschalots, cut into halves
- 1 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 700 g water
- 2 tsp tom yum sauce
- 40 g fish sauce
- 2 tsp sugar
- 200 g medium raw prawns, peeled
- 1 tbsp lime juice
- 1 spring onion/shallot, trimmed, cut into halves and shredded lengthways, for garnishing
- Valori nutritivi
- per 1 portion
- Calorie
- 408 kJ / 97 kcal
- Proteine
- 13.7 g
- Carboidrati
- 6.3 g
- Grassi
- 1 g
- Fibre
- 4.4 g
Nelle collection
Ricette alternative
Ayam kapitan (chicken curry)
45 min
Vietnamese mixed meat pho
1 Std. 50 Min
Asian chicken noodle soup
1 godz. 35 min
Sambal udang
50min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40 min
Ayam golek (coconut roasted spiced chicken)
3 Std. 20 Min
Mussels in turmeric and ginger broth
20 min
Tom yum goong (hot and sour soup)
45 min
Prawn and fish ball soup with Ramen noodles
35min
Sambal kacang (peanut sauce)
35min
Sambal goreng (chilli stir-fried vegetables and prawns)
30 min
Crab linguine
30 min