Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- masło, do natłuszczenia formy
- bułka tarta, do oprószenia formy
- 2 ząbki czosnku
- 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 1000 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
- 70 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
-
15
g smalcu
o 15 g oleju - 200 g boczku wędzonego, bez skóry i kości, pokrojonego w 0,5 cm kostkę
- 2 jajka
- 100 g mąki pszennej
- 10 g skrobi ziemniaczanej
- 2 łyżki majeranku, suszonego
- 1 - 1 ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 ½ - 2 łyżeczki soli
- śmietana, 18% tłuszczu, do dekoracji
- Valori nutritivi
- per 1 porcję
- Calorie
- 986.9 kJ / 235.9 kcal
- Proteine
- 6.9 g
- Carboidrati
- 28.6 g
- Grassi
- 10.5 g
- Grassi saturi
- 3.5 g
- Fibre
- 3.1 g
- Sodio
- 507.3 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Biała kiełbasa pieczona w sosie piwno-cebulowym
1 Std.
Klops z papryką i jajkiem
1 Std. 40 Min
Wielkanocny placek ziemniaczany
2u. 15min
Kotlety śledziowe z kaparami
25 Min
Blok czekoladowy
6 Std. 15 Min
Kibiny litewskie
25 Min
Kiszka ziemniaczana
4h 20min
Pasztet z ryb słodkowodnych
16 godz. 15 min
Gofry ziemniaczane z dodatkiem szparagów i jajka w koszulce
4h 5min
Zupa szczawiowa
35 Min
Kopytka
40 Min
Kartacze z mięsem
1 Std.