Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 20 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia blachy
- 280 - 300 g bakłażana
- 500 - 550 g czerwonej papryki
- 10 g papryczki chili, świeżej, bez gniazd nasiennych
- 2 ząbki czosnku
- 130 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 800 g pomidorów, sparzonych, obranych ze skóry, pokrojonych na kawałki
- 30 g octu balsamicznego
- 25 g cukru
- 1 ½ płaskiej łyżeczki soli
- Valori nutritivi
- per 1 słoik
- Calorie
- 767.7 kJ / 183.5 kcal
- Proteine
- 4.3 g
- Carboidrati
- 30.7 g
- Grassi
- 5.9 g
- Grassi saturi
- 0.8 g
- Fibre
- 7.8 g
- Sodio
- 904.2 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Ketchup
1h 20min
Kawior z cukinii (w słoikach na zimę)
1h 10min
Pindżur z pieczonych papryk (w słoikach na zimę)
2h 20min
Sos pomidorowy marinara
1hod. 15min
Przecier pomidorowy (passata) z chili i czosnkiem
1h
Pasta à la ajvar z cukinii i papryki
1h 20min
Sok pomidorowy
20min
Sos paprykowy à la Ajvar
55min
Żółty ketchup
45min
Przecier pomidorowy z ziołami i czosnkiem (passata)
1h 10min
Klasyczny włoski przecier pomidorowy (passata)
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Chutney śliwkowy
1h