Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 150 g zielonej soczewicy, suszonej
- 1200 g wody
- 120 g cebuli, pokrojonej na kawałki
- 100 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
- 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 200 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
- 1 łyżka białego octu winnego
- ½ łyżeczki soli
-
3
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
o 3 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l) - 200 g kiełbasy, pokrojonej w plastry (np. Frankfurterki lub Chorizo)
- Valori nutritivi
- per 1 porcję
- Calorie
- 1297 kJ / 310 kcal
- Proteine
- 19 g
- Carboidrati
- 26 g
- Grassi
- 14 g
- Fibre
- 10.1 g
Nelle collection
Ricette alternative
Prowansalska zupa warzywna z domowym pesto
1 Std. 15 Min
Kapuśniak
50 Min
Zupa fasolowa z pulpecikami
50 Min
Zupa z czerwoną soczewicą
45min
Minestrone z kurczakiem
50 Min
Zupa warzywna z makaronem, rolada wieprzowa z warzywami, budyń i muffinki
1h 40min
Zupa caldo verde
45min
Kartoflanka
55min
Marokańska zupa z ciecierzycy
40 min
Zupa minestrone
45min
Toskańska zupa fasolowa
50 Min
Zupa jarzynowa z klopsikami z cielęciny
1 Std. 45 Min