
Versioni compatibili
Roladki z białej kiełbasy faszerowane pieczarkami i serem
Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 150 g sera żółtego np. goudy, edama, pokrojonego na kawałki
- 630 g wody
- 300 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki lub małych, w całości
- 40 g oleju plus dodatkowa ilość do smażenia
- ¼ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 800 g białych kiełbas, surowych wyciśniętych z osłonek
- 1 jajko
- 60 g bułki tartej
- 25 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do obtoczenia
- 150 g cebuli przekrojonej na pół
- 2 ząbki czosnku
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
o 1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l) pokruszona - 1 łyżeczka musztardy
- 10 g sosu sojowego
- 30 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- Valori nutritivi
- per 1 porcję
- Calorie
- 649.4 kcal / 2717.1 kJ
- Proteine
- 31.5 g
- Grassi
- 51.6 g
- Carboidrati
- 16.7 g
- Fibre
- 1.6 g
- Grassi saturi
- 17.5 g
- Sodio
- 1616.7 mg