Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 4 łyżki wody
- 4 czubate łyżeczki żelatyny w proszku
- 300 g jogurtu typu islandzkiego, skyru, naturalnego
- 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 50 g cukru pudru
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
o 2 łyżeczki cukru wanilinowego - gorąca woda, do rozpuszczenia żelatyny i zanurzenia foremki
- 300 g brzoskwiń, połówek, z puszki, odsączonych z zalewy
- pisaki cukrowe, kolorowe, do dekoracji
- Valori nutritivi
- per 1 sztukę
- Calorie
- 514.6 kJ / 123 kcal
- Proteine
- 5.5 g
- Carboidrati
- 13.7 g
- Grassi
- 5.4 g
- Grassi saturi
- 3.4 g
- Fibre
- 0.5 g
- Sodio
- 21.5 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Żelki owocowe
25j 10 menit
Czekoladki adwentowe
2h 15min
Ciasto wiosenna stokrotka
50min
Laski św. Mikołaja
3h 20min
Banany w czekoladzie
1h
Halloweenowe mleczne bułki
5h
Zajączki z kremu cytrynowego
40min
Bento z pandami
1h
Mazurek cytrynowy
2h
Tęczowy deser z galaretek
3 godz. 45 min
Gofry klasyczne
35 Min
Deser plaża
2h 30 min