![Falafel with beetroot hommus Falafel with beetroot hommus](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/75974682-1DCD-442B-9A79-C333DD936982/Derivates/930084A0-0237-4DAA-98F6-785DAC45D135.jpg)
Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
Beetroot hommus
- 1 garlic clove
- 400 g canned chickpeas, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 50 g lemon juice (approx. 1-2 lemons)
- 1 tbsp tahini
- ½ - 1 raw beetroot, peeled and cut into quarters
- 20 g extra virgin olive oil
- 1 tsp ground cumin (optional)
- 1 tbsp water
- 1 pinch sea salt, to taste
- 1 pinch ground paprika, for sprinkling
Falafel
- 1 garlic clove
- 400 g canned chickpeas, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 1 tsp ground coriander
- 1 tsp ground cumin
- 1 tbsp spelt flour
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 2 sprigs fresh coriander, leaves only
- 2 pinches sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- olive oil, for frying
- Valori nutritivi
- per 1 portion
- Calorie
- 406.6 kJ / 96.8 kcal
- Proteine
- 4.3 g
- Carboidrati
- 8.8 g
- Grassi
- 4 g
- Grassi saturi
- 0.5 g
- Fibre
- 3.6 g
- Sodio
- 180.2 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Hommus
15 Min
Vegetarian chilli
35 Min
Zucchini tortillas with falafel
25h 30min
Smoky beetroot and black bean sliders with soused cucumber
1h 20min
Corn and coriander fritters with avocado tahini
1h 15min
Summer dahl
35 Min
Vegan walnut and black bean burger
4h 40min
Lentil and chickpea burger with tahini dressing
1 godz. 30 min
Traditional hommus
25hod. 5min
Hommus dip
5min
Pulse and pumpkin curry
30 Min
Red lentil cauliflower dahl
35 Min