
Versioni compatibili
Gratin z dorsza ze szpinakiem i zupa krem z marchewki i cukinii
Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
-
80
g chleba kukurydzianego, pokrojonego na kawałki
o 80 g chleba pszennego, pokrojonego na kawałki - 65 g oliwy z oliwek
- 400 g cebuli przekrojonej na pół
- 2 ząbki czosnku
- 300 g marchewki pokrojonej na kawałki
- 400 g liści szpinaku, mrożonych uprzednio rozmrożonego
-
500
g solonego dorsza, namoczonego, wypłukanego z soli pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)
o 500 g filetów z dorsza, bez skóry pokrojonego na kawałki - 550 g cukinii pokrojonej na 2 cm kawałki
- 300 g chipsów ziemniaczanych solonych, typu batata frita palha (patrz wskazówka)
- 1000 g mleka
- 100 g mąki pszennej
- 30 g masła
- 2 łyżeczki soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
- 400 g wody
- Valori nutritivi
- per 1 porcję
- Calorie
- 538.7 kcal / 2255.3 kJ
- Proteine
- 26.7 g
- Grassi
- 29.5 g
- Carboidrati
- 44 g
- Fibre
- 6.5 g
- Grassi saturi
- 7.3 g
- Sodio
- 868.8 mg