Pizza Margherita

Pizza Margherita

4.6 108 valutazioni
Prep. 25min
Totale 2h 10min
4 portions

Ingredienti

Pizza dough
  • extra virgin olive oil plus extra for greasing
    30 g
  • water room temperature
    220 g
  • sugar or malt powder (optional)
    1 tsp
  • fresh yeast crumbled or 2 tsp dried instant yeast
    20 g
  • baker's flour
    400 g
  • salt
    1 tsp
Margherita topping
  • extra virgin olive oil plus extra for greasing if needed
    1 tbsp
  • mozzarella cut into pieces
    200 g
  • canned chopped tomatoes (see Tips)
    250 g
  • salt to taste
    ¼ - ½ tsp
  • fresh basil leaves torn into pieces, plus extra for garnishing
    5 - 7

Valori nutritivi per 1 portion

Calorie 607.3 kcal / 2543.8 kJ
Proteine 24.2 g
Grassi 25 g
Carboidrati 74.1 g
Fibre 3.9 g
Grassi saturi 9.4 g
Sodio 1106.4 mg

Vuoi preparare questa ricetta?

Questa e altre 100 000 ricette ti aspettano!

Registrati per una prova gratuita di 30 giorni e scopri tutto il mondo Cookidoo®.

Registrati gratis Ulteriori informazioni


Ti potrebbe interessare anche...