Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 240 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka soli
- 1 szczypta cukru
- 80 g wody
- 80 g oleju
- 150 g sera gruyère, pokrojonego na kawałki
- 150 g sera ementaler, pokrojonego na kawałki
- 150 g cydru
- 150 g mleka
- 3 jajka
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
- Valori nutritivi
- per 1 kawałek
- Calorie
- 1624 kJ / 388 kcal
- Proteine
- 17 g
- Carboidrati
- 24 g
- Grassi
- 24 g
- Fibre
- 1.2 g
Nelle collection
Ricette alternative
Quiche z resztkami serów
1 godz. 50 min
Rozdrabnianie orzechów
5min
Paprykowy sos holenderski
15min
Tarta z waniliową bitą śmietaną i sosem karmelowym
3h
Masło czosnkowo-oliwkowe
10min
Tarta z kurkami, porem i serem camembert
1 Std.
Bułka tarta ze świeżego pieczywa
5min
Pieczarki duszone ze śmietaną
30 min
Masło czosnkowe z serkiem
10min
Rozdrabnianie sera
5min
Szybki sos pomidorowy
10min
Kremowy sos grzybowy na winie
30 min