Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 80 g cebuli, przekrojonej na pół
- 120 g pora, pokrojonego na kawałki
- 40 g oliwy z oliwek, extra virgin, plus 6 łyżeczek do skropienia
- 600 g warzyw, mieszanych (np. ziemniaków, marchewki, cukinii, selera naciowego, pomidorów, botwinki, gotowanej fasoli, dyni), pokrojonych na kawałki
- 1000 g wody
-
2
czubate łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
o 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone - 1 łyżeczka soli
- 120 g makaronu, suchego, typu ditalini lub innego drobnego makaronu, suchego
- 6 liści bazylii, świeżych, porwanych na kawałki (opcjonalnie)
- 6 - 18 łyżeczek sera parmezan, tartego, do smaku
- Valori nutritivi
- per 1 porcję
- Calorie
- 1105.5 kJ / 264.2 kcal
- Proteine
- 7.9 g
- Carboidrati
- 28.6 g
- Grassi
- 13.3 g
- Grassi saturi
- 2.9 g
- Fibre
- 4.3 g
- Sodio
- 699.9 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Kartoflanka
55min
Marokańska zupa z ciecierzycy
40 min
Gaskońska zupa garbure z tofu
50min
Szybka zupa ratatouille
30 min
Zupa jarzynowa i danie na Varomie
1 godz. 45 min
Zupa warzywna z makaronem, rolada wieprzowa z warzywami, budyń i muffinki
1h 40min
Gulasz ziemniaczany
1h 10min
Marokański kuskus z warzywami
50min
Zupa z soczewicy z kiełbasą
8h 10min
Minestrone z kurczakiem
50min
Zupa caldo verde
45 min
Zielona zupa minestrone
40 min