![Twice-cooked pork belly with lentils Twice-cooked pork belly with lentils](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/72470641-CD3F-4123-9711-22A2489D457D/Derivates/c55ea923-194e-4482-939e-2ccedda8f6c3.jpg)
Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 3 garlic cloves
- 4 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 tsp dried chilli flakes
- 1 star anise
- 50 g Chinese cooking wine
- 1 tbsp tamarind paste (see Tips)
- 2 tsp Chinese five spice
- ½ tsp sesame oil
- 700 g water, plus extra water for steaming
- 800 - 1100 g boneless pork belly, rind on
- 1 - 2 pinches salt, to taste, plus extra for sprinkling
- 2 pears (large), cut into halves and cored
- 2 tsp white sugar
- 120 g red onion, cut into pieces
- 1 tbsp oil
- ½ tsp cumin seeds
- 1 beetroot, peeled and cut into quarters
- 800 g canned lentils, rinsed and drained (approx. 500 g after draining)
- 3 tsp red wine vinegar
- 5 - 6 sprigs fresh thyme, leaves only
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
- Valori nutritivi
- per 1 portion
- Calorie
- 4109.7 kJ / 978.5 kcal
- Proteine
- 69.4 g
- Carboidrati
- 46.5 g
- Grassi
- 51.9 g
- Grassi saturi
- 17.9 g
- Fibre
- 13.6 g
- Sodio
- 333 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Lamb shanks with risoni and feta
3sa 50 dk
Lemon and lamb pie with filo topping
2h 40min
Chinese five spice beef cheeks
4h 25min
Seafood and corn chowder
40 min
Pork in green pepper and cognac sauce
50 min
Sweet and sour pork ribs
35 min
Gluten free pasta
50 min
Gluten free chicken and leek pies
3hod. 20min
Prawn and mushroom crepes
50 min
Neroli Pichy's Pork belly with pickled apple and walnut salad
2 Std.
Pork san choy bau
25 Min
Mongolian lamb hot pot
3h 25 min