Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 80 g pora, tylko białej części, pokrojonego w 2 mm krążki
- 200 g kalarepy, pokrojonej na kawałki
- 150 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 120 g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
- 2 - 3 łyżki szczypiorku, świeżego, drobno posiekanego
- ½ - 1 łyżka cukru (opzionale)
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 - 2 łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- ½ łyżeczki soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- Valori nutritivi
- per 1 porcję
- Calorie
- 186.7 kJ / 44.6 kcal
- Proteine
- 1.4 g
- Carboidrati
- 7.7 g
- Grassi
- 1.9 g
- Fibre
- 2.5 g
Nelle collection
Ricette alternative
Surówka z jarmużem i jabłkiem
15 Min
Surówka z kalarepy (TM5)
15 Min
Surówka z kalarepy i rzodkiewki
10 Min
Wiosenna surówka
15 Min
Surówka z selera naciowego z jabłkowym sosem
10 Min
Surówka z surowego buraka
10 Min
Surówka z białej rzodkwi z marchewką
15 Min
Surówka z kapusty pekińskiej i koperku
5 Min
Surówka z pora
30min
Surówka z selera na słodko
15 Min
Surówka z młodej kapusty
20 Min
Surówka z kapusty pekińskiej
5 Min