
Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
Ciasto kruche
- 100 g cukru
- 170 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
- 350 g mąki pszennej
- 1 jajko
- 2 żółtka
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
o 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 szczypta soli
Masa serowa
- 5 białek
- 1 szczypta soli
- 250 g masła pokrojonego na kawałki
- 1000 g twarogu sernikowego, z wiaderka podzielonego na kawałki
- 8 żółtek
- 180 g cukru
- 50 g skrobi ziemniaczanej
- 30 g skórki otartej z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek
- 50 g rodzynek
- 70 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
- mąka pszenna ilość do oprószenia blatu
Lukier
- 200 g cukru
- 35 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
- Valori nutritivi
- per 1 porcję
- Calorie
- 687.9 kcal / 2878 kJ
- Proteine
- 16.2 g
- Grassi
- 35.6 g
- Carboidrati
- 77.9 g
- Fibre
- 1.3 g
- Grassi saturi
- 20.7 g
- Sodio
- 395.9 mg