Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 100 - 120 g grzybów, suszonych (np. borowików lub podgrzybków)
- 1500 g wody
- 3 - 4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 50 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 50 g korzenia pietruszki, pokrojonego na kawałki
- 30 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
- 80 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 40 g masła, pokrojonego na kawałki
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
o 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 1 - 1 ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 2 liście laurowe, suszone
- 3 ziarna ziela angielskiego
- Valori nutritivi
- per 1 porcję
- Calorie
- 480.8 kJ / 114.9 kcal
- Proteine
- 2.3 g
- Carboidrati
- 16.6 g
- Grassi
- 5.8 g
- Grassi saturi
- 3.5 g
- Fibre
- 3.1 g
- Sodio
- 417.7 mg
Ricette alternative
Barszcz czerwony z mięsem
1 godz. 5 min
Zupa grzybowa z pęczakiem
1 godz. 10 min
Zupa z kapusty włoskiej z kiełbasą
40min
Kapuśniak zabielany z ziemniakami
1h
Góralska kwaśnica
1h 30 min.
Zupa fasolowa na wędzonych żeberkach
13 godz. 50 min
Kapuśniak kaszubski
45min
Barszcz ukraiński
1 godz. 35 min
Krupnik z grzybami
45min
Kapuśniak
50min
Zupa ogórkowa
30min
Zupa grochowa
1h