Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 30 g ziaren pieprzu czarnego
- 4 steki z polędwicy wołowej (po ok. 150 g każdy)
- 50 g masła, pokrojonego na kawałki
- 60 g bulionu wołowego, płynnego (patrz wskazówka)
- 40 g brandy (patrz wariant)
- 60 g śmietany, 36% tłuszczu
- 2 łyżki oleju
- 1 - 2 szczypty soli (opzionale)
- Valori nutritivi
- per 1 porcję
- Calorie
- 4070.4 kJ / 972.9 kcal
- Proteine
- 69.2 g
- Carboidrati
- 5.4 g
- Grassi
- 71.6 g
- Grassi saturi
- 30.7 g
- Fibre
- 1.9 g
- Sodio
- 248.6 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Pieczony rostbef z purée z suszonymi pomidorami i sosem z czerwonego wina
14h 30min
Steki z masłem ziołowym, ziemniakami i brokułami
45min
Koreański makaron japchae (TM5)
1h 15min
Wieprzowina chimichurri z ryżem z warzywami
13óra 20p
Wołowy satay z kolorowym makaronem (TM6)
1h 15min
Kurczak 65 z zielonym chutneyem
1 Std.
Burgery z fileta kurczaka jalapeño
50 Min
Steki z polędwicy wołowej z sosem chimichurri
40min
Korma z wołowiny
3 godz. 10 min
Wieprzowina po koreańsku z ryżową sałatką
40min
Steki w sosie z zielonego pieprzu, purée ziemniaczane z grzankami
1h 15min
Kotlety wieprzowe po koreańsku z pikantnym ryżem i kapustą pak choi
1h 5min