Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 130 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
- 230 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
- 2 jajka (w tym 1 roztrzepane, do posmarowania)
- 350 g mąki orkiszowej, białej, typu 500-700, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 100 - 150 g czekolady, dowolnego rodzaju, w kostkach, pokrojonej na 20 kawałków
- cukier puder, do oprószenia (opzionale)
- Valori nutritivi
- per 1 sztukę
- Calorie
- 855.1 kJ / 204.4 kcal
- Proteine
- 3.5 g
- Carboidrati
- 22.8 g
- Grassi
- 12.1 g
- Grassi saturi
- 7.2 g
- Fibre
- 2.2 g
- Sodio
- 12 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Muffinki jajka (ciasto w skorupce)
1h 45min
Ciasteczka-jajeczka
3j
Orkiszowe ciasteczka serca z dżemem
2h 20min
Ciasteczka wstążeczki bez cukru
1h 15min
Wielkanocne babeczki „owieczki”
1h 45min
Wielkanocne gniazdka czekoladowe
1h 30min
Lizaki bezowe choinki
3hod. 40min
Ciasteczka twarogowe zajączki
1ωρ. 10 λεπτ.
Dwukolorowe ciasteczka serca
2 Std. 25 Min
Ciasteczka maślane z lukrem królewskim i ozdobami
2 Std.
Herbatniki
2 godz. 15 min
Tort tęczowy z lizakami
6 godz.