Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 330 g mleka, plus dodatkowo 1 łyżeczka do posmarowania chleba
- 560 g mąki pszennej chlebowej, typu 750, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 30 g mleka w proszku
-
20
g świeżych drożdży, pokruszonych
o 2 łyżeczki suchych drożdży - 2 jajka, w temp. pokojowej
- 1 ¼ łyżeczki soli
- 100 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
- 50 g cukru
- 1 żółtko
- Valori nutritivi
- per 1 porcję
- Calorie
- 1261.7 kJ / 300.4 kcal
- Proteine
- 8.8 g
- Carboidrati
- 39.4 g
- Grassi
- 11.8 g
- Grassi saturi
- 6.9 g
- Fibre
- 1.3 g
- Sodio
- 298.1 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Bawarski chleb preclowy
2 Std.
Świderki z makiem
2h 10min
Chleb tygrysi
4 Std.
Słodkie maślane rogale
2h 10min
Chleb jogurtowy na długiej fermentacji
14 Std. 50 Min
Plecione bułki z makiem
14 Std. 30 Min
Ciabatty na zakwasie
17h
Zakwas pszenno-jabłkowy
48 godz. 20 min
Turecki płaski chleb
2 Std.
Pszenny chleb na maślance (z naczynia kamionkowego)
4 godz. 35 min
Rogale śniadaniowe
2h 10min
Bajgle z makiem
1 godz. 25 min