Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- masło, do natłuszczenia naczynia do zapiekania
- 200 - 250 g rabarbaru, bez łyka, pokrojonego na 2-3 cm kawałki
- 60 g mąki pszennej
- 150 g cukru
- 200 g mleka
-
200
g śmietany, min. 30% tłuszczu
o 200 g śmietany, 48% tłuszczu - 3 jajka
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
- Valori nutritivi
- per 1 porcję
- Calorie
- 1190 kJ / 285 kcal
- Proteine
- 5 g
- Carboidrati
- 27 g
- Grassi
- 17 g
Nelle collection
Ricette alternative
Clafoutis z krojonymi śliwkami (TM6)
1hod. 15min
Ciasto muffinowe z truskawkami i migdałową kruszonką
1h
Brioszka z dżemem rabarbarowym
3 Std. 45 Min
Zakręcone ciasto drożdżowe z jabłkami
1hod. 15min
Galette z borówkami
1h 25min
Ciasto miodowe z czerwoną pomarańczą
2hod.
Clafoutis (wiśnie w cieście)
1h
Rabarbar pod kruszonką
55min
Francuski deser z truskawkami (millasson)
1hod. 15min
Jogurtowy placek ze śliwkami
1h 20min
Tarta z ricottą i rabarbarem
1hod. 45min
Ciasto śliwkowe z polewą bezową
2 godz. 10 min