Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
Ciasto
- 75 g masła, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
- 150 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia formy i blatu
- ½ łyżeczki soli
- 50 g wody
Nadzienie
- 100 g sera żółtego, pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)
- 150 g wędliny, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
- 4 jajka
- 150 g mleka
- 1 szczypta pieprzu czarnego, świeżo mielonego
- 1 szczypta soli
- Valori nutritivi
- per 8 porcji
- Calorie
- 9715 kJ / 2322 kcal
- Proteine
- 113.8 g
- Carboidrati
- 127.9 g
- Grassi
- 154.2 g
- Fibre
- 5.2 g
Nelle collection
Ricette alternative
Focaccia ziemniaczana z szynką i serem
2 Std. 50 Min
Quiche z pieczarkami
1 Std. 40 Min
Szybka zapiekanka ziemniaczana à la gratin
45 min
Zapiekanka ziemniaczana (gratin)
1 Std. 20 Min
Quiche z resztkami serów
1 Std. 50 Min
Kiełbasy zapiekane w cieście (Toad in the hole)
55 min
Batony warzywno-serowe
1 Std.
Gratin z dorsza
50 min
Ziemniaczany quiche z czosnkiem niedźwiedzim
1 Std. 50 Min
Kołaczyki z bryndzą
1 Std. 40 Min
Zielone naleśniki z szynką i serem
55 min
Focaccia z kiełbasą
2 Std.