Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 450 - 500 g filetów ze śledzi, solonych, à la Matjas, opłukanych (patrz wskazówka), pokrojonych na 1,5-2 cm kawałki
- sok z ½ cytryny, do skropienia śledzi
- 600 g wody
- 600 - 650 g czerwonych buraków, pokrojonych na 3 cm kawałki
- 6 jajek
- 150 g majonezu
- 150 g jogurtu naturalnego
- pieprz czarny, świeżo mielony (opzionale)
- Valori nutritivi
- per 1 porcję
- Calorie
- 1956.7 kJ / 467.3 kcal
- Proteine
- 24.3 g
- Carboidrati
- 12.8 g
- Grassi
- 36.7 g
- Grassi saturi
- 5.5 g
- Fibre
- 2.3 g
- Sodio
- 3685 mg
Ricette alternative
Warstwowa sałatka śledziowa
2h 45min
Śledzie po cygańsku
2 Std. 20 Min
Śledzie w sosie musztardowym
10 Std. 15 Min
Śledzie po kaszubsku
13h 45min
Warstwowa sałatka śledziowa z groszkiem i papryką
3 Std. 30 Min
Karp na słodko w galarecie
7h 35min
Korzenny śledź z jabłkiem
2 godz. 30 min
Śledzie w sosie makowym
1 Std. 30 Min
Śledzie po wiejsku
25h 10min
Hekele
2 Std. 40 Min
Sałatka śledziowa rosolli
1 Std. 15 Min
Śledzie w śmietanie i ziemniaki w mundurkach
1 Std. 25 Min