Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
-
20
g oleju
o 20 g oliwy z oliwek -
1
ząbek czosnku
o 20 g cebuli, pokrojonej w ósemki (patrz wskazówka) -
250
g mięsa z udka kurczaka, bez skóry, bez kości, pokrojonego w 3 cm kostkę, osuszonego ręcznikiem papierowym
o 250 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry, pokrojonego w 3 cm kostkę, osuszonego ręcznikiem papierowym
- Valori nutritivi
- per 1 porcja
- Calorie
- 1878 kJ / 449 kcal
- Proteine
- 59 g
- Carboidrati
- 3 g
- Grassi
- 22 g
- Grassi saturi
- 2 g
- Fibre
- 0.2 g
- Sodio
- 167 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Delikatne rumienienie kurczaka i boczku
15min
Delikatne rumienienie kurczaka (pokrojonego w paski)
15min
Delikatne rumienienie indyka (pokrojonego w paski)
15min
Delikatne rumienienie indyka (pokrojonego w kostkę)
15min
Mocne rumienienie wieprzowiny (pokrojonej w paski)
15min
Mocne rumienienie wieprzowiny (pokrojonej w kostkę)
15min
Mocne rumienienie wołowiny (pokrojonej w paski)
15min
Mocne rumienienie wołowiny (well done)
10min
Rumienienie wołowiny (medium rare)
15min
Rumienienie cebuli i czosnku
20min
Delikatne rumienienie cebuli i czosnku
20min
Delikatne rumienienie 200 g cebuli
20min