Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 1200 g białej kapusty, bez twardych części, pokrojonej na kawałki
- 600 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 600 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 300 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 500 g wody
- 350 g octu
- 185 g oleju
- 150 - 200 g cukru
- 35 g soli kamiennej, do przetworów
- ziarna ziela angielskiego (2-3 szt. na słoik)
- liście laurowe, suszone (1-2 szt. na słoik)
- Valori nutritivi
- per 1 słoik
- Calorie
- 1289 kJ / 308 kcal
- Proteine
- 4 g
- Carboidrati
- 35 g
- Grassi
- 19 g
- Grassi saturi
- 1.5 g
- Fibre
- 7 g
- Sodio
- 14356 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Ogórki w zalewie curry (TM6)
25 Min
Papryka po chorwacku (TM5)
35 Min
Pikle z krojonej cukinii (TM6)
48 Std. 25 Min
Pikle z krojonej cukinii (TM5)
48 Std. 25 Min
Pikle z krojonych ogórków (TM5)
48 Std. 20 Min
Pindżur z pieczonych papryk (w słoikach na zimę)
2 Std. 20 Min
Sos paprykowy à la Ajvar
55 Min
Ketchup z cukinii
1h
Pikle z ogórków w zalewie musztardowej
1h
Pikle
1h 20 min
Sałatka szwedzka
3 godz. 40 min
Pikle z ogórków z koperkiem
15 min