Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- masło, do natłuszczenia formy
- migdały, w płatkach, do wysypania formy
- 250 - 300 g jabłek, obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ósemki
- 3 jajka, rozm. L
- 350 g masy marcepanowej, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
- 30 g mąki pszennej
-
30
g skrobi kukurydzianej
o 30 g skrobi ziemniaczanej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 szczypta cynamonu, mielonego
- cukier puder, do oprószenia ciasta
- Valori nutritivi
- per 1 kawałek
- Calorie
- 568.2 kJ / 135.8 kcal
- Proteine
- 3.5 g
- Carboidrati
- 15.8 g
- Grassi
- 7 g
- Grassi saturi
- 0.9 g
- Fibre
- 1.6 g
- Sodio
- 37.7 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Prosty makowiec
13h 15min
Ciastka słoikowe z mielonym imbirem
1h 30min
Szarlotka z jabłek i gruszek na orzechowym spodzie
1 Std. 45 Min
Odwracane ciasto z gruszkami
2 Std. 15 Min
Ciasto migdałowe z Santiago
1h 30min
Ciasto bananowo-kakaowe z orzechami
1h 10min
Ciasteczka migdałowo-kokosowe z czekoladą (bez cukru)
35 Min
Sernik z ricotty z dżemem figowym
5 godz. 40 min
Ciasto frangipane
1 Std. 45 Min
Ciasto kardamonowe z syropem z limonki
1h 35min
Ciastka francuskie z makiem
1h
Świąteczne ciasto z bakaliami
4h 10min