![Sweet and sour pork Sweet and sour pork](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0AB9F008-9851-4691-9F58-4258F3F20B97/Derivates/3CE6EC57-806A-4582-8CC1-D5D156208D6D.jpg)
Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 200 g basmati rice
- 1060 g water, plus extra for soaking
- 50 g plain flour (see Tips)
- 70 g cornflour (see Tips), plus 1 tbsp extra
- 700 g pork loin steaks, cut into bite-size pieces (approx. 2.5 cm) (see Tips)
- 40 g soy sauce
- 1 tsp Chinese five spice powder
- 2 tsp sesame oil
- 1 egg, lightly beaten
- 2 garlic cloves
- 2 cm piece fresh ginger, peeled
- 150 g tomato passata
- 80 g rice wine vinegar
- 80 g white sugar
- 250 g fresh pineapple, peeled, cored and cut into pieces (2-3 cm - see Tips)
- 4 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces (3 cm)
- 200 g red capsicum, deseeded and cut into pieces (2 cm)
- 1 tsp salt
- 2000 g peanut oil, for frying
- Valori nutritivi
- per 1 portion
- Calorie
- 3294.4 kJ / 784.4 kcal
- Proteine
- 51.3 g
- Carboidrati
- 97.5 g
- Grassi
- 19.8 g
- Grassi saturi
- 4 g
- Fibre
- 4.7 g
- Sodio
- 1118.2 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Niu rou mian (beef noodles)
35 min
Beef stew with buttermilk dumplings
1h 40min
Mongolian lamb hot pot
3h 25min
Beef ragu
1 Std. 25 Min
Chorizo and chicken pasta
50 min
Stir-fry beef bowl
35 min
Honey BBQ Chicken
1h
Sweet and sour meatballs with vegetables
50 min
Sticky sesame chicken
40min
Asian-style pork noodles
1h
Pork belly with spring onions
1h 10min
Chicken and cashews
55 Min