Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 180 - 200 g kiełbasy wieprzowej, wędzonej, pokrojonej w 3 mm plastry
- 220 g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 70 g pora, tylko biała część, pokrojonego w 2 mm plastry
- 20 g oleju
- 250 g ziemniaków, pokrojonych w 1,5 cm kostkę
- 700 g wody
-
2
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
o 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone - 70 - 90 g chrzanu, tartego
- 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- ½ - 1 łyżeczka soli
- ½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- Valori nutritivi
- per 1 porcję
- Calorie
- 1968.6 kJ / 470.5 kcal
- Proteine
- 9 g
- Carboidrati
- 27.8 g
- Grassi
- 37.3 g
- Grassi saturi
- 16.7 g
- Fibre
- 4.3 g
- Sodio
- 865.6 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Zupa krem z porów
30min
Krem z topinamburu z kindziukiem
55min
Kremowa zupa z pieczonych buraków
1h 40min
Krem z młodej kalarepy z olejem koperkowym
50min
Zupa krem z ziemniaków
40min
Zupa cebulowa
1h
Zupa krem czosnkowo-serowa
40min
Zupa czosnkowa
55min
Krem paprykowy z pianką bazyliową
40min
Zupa jabłkowo-selerowa
40min
Zupa chrzanowa z jajkiem przepiórczym
50min
Zupa krem z brokułów z cheddarem
35min