Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 120 g cebuli, przekrojonej na pół
- 2 ząbki czosnku
- 30 g oliwy z oliwek
- 400 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego (patrz wskazówka)
- 250 g pora, pokrojonego w 5 mm plastry
- 250 g pieczarek, pokrojonych w plastry
- 550 g wody
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
o 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 1 - 1 ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 200 g ziołowego serka topionego, pokrojonego na kawałki (patrz wariant)
- Valori nutritivi
- per 1 porcję
- Calorie
- 2517 kJ / 602 kcal
- Proteine
- 33 g
- Carboidrati
- 15 g
- Grassi
- 47 g
- Grassi saturi
- 32 g
- Fibre
- 2 g
- Sodio
- 976 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Kujawska zupa z brukwi
1h 30 min.
Zupa z kurczaka
30 Min
Zupa serowa z porem
30 Min
Zupa gołąbkowa
55min
Chrzanowa zupa krem z awokado i pulpetami
1h 10min
Zupa maślankowa z fasolką szparagową
45 Min
Góralska czosnianka z pulpecikami
1 godz. 35 min
Pulpety z białej kiełbasy w sosie śmietanowo-chrzanowym
30 Min
Zupa serowo-kalafiorowa
30 Min
Zupa à la pizza
50 Min
Kremowa zupa z serem pleśniowym
30 Min
Zupa z kukurydzy z kurczakiem
50 Min