Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 800 g miąższu dyni, pokrojonej na kawałki
- 150 g wody
- 500 g cukru żelującego 2:1
- 1 czubata łyżeczka cynamonu, mielonego
- 3 - 4 szczypty goździków, mielonych
- ¼ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
- 20 g rumu (opzionale)
- Valori nutritivi
- per 1 słoik
- Calorie
- 2295.3 kJ / 548.6 kcal
- Proteine
- 2.1 g
- Carboidrati
- 136.4 g
- Grassi
- 0.2 g
- Grassi saturi
- 0.2 g
- Fibre
- 1.5 g
- Sodio
- 29 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Ciasto dyniowo-jabłkowe
3h
Pigwa pod kruszonką
1h 25min
Drożdżowe ciasto dyniowe
2h 15min
Konfitura z zielonych pomidorów
1h 30min
Dżem śliwkowo-borówkowy; Dżem jabłkowo-dyniowy (z cukrem żelującym 2:1)
1h
Słodko-kwaśny sos z cukinii i papryki
9h
Ketchup z dyni
40min
Marmolada cukiniowo-imbirowa
40min
Dżem z dyni z jabłkiem i mango
1h 30min
Dżem z ciemnych winogron
1 godz. 50 min
Dżem gruszkowy z imbirem i rozmarynem
1hod. 15min
Dżem pomarańczowo-jabłkowy z płatkami migdałowymi Elżbiety Cybak
45min